opti6

ФИБРИТЕ, БЕЗ КОИТО НЕ МОЖЕМ

От години знаем, че фибрите имат решаващо значение за нашето здраве. Те се срещат в зеленчуци, плодове, пълнозърнести брашна, овесени трици, варива и са полезни, защото:
1. регулират дейността на стомашно-чревния тракт
2. намаляват освобождаването на инсулин
3. ограничават складирането на мазнини в организма.

Фибрите са единствените вещества, които не се усвояват и абсорбират в човешкото тяло. Те са устойчиви на топлинни амплитуди и на повишената киселинност в стомаха и затова преминават безпрепятствано през целия храносмилателен тракт. Това е добро за нас и нашия организъм, защото всъщност фибрите са храната на добрите бактерии (пробиотиците), наричани са още и пребиотици.

Световните здравни експерти препоръчват 25 g фибри на ден. Научно изследвано е, че в действителност консумацията на фибри при голяма част от хората е наполовина по-ниска и поради тази причина е необходим допълнителен прием на фибри под формата на хранителна добавка за оптимално действие на стомашно чревната система, подпомагане на перисталтиката и преодоляване на запека.

Именно тези функции изпълнява LACTOFLOR NATURAL FIBERS – 100% натурални фибри, извлечени от корена на цикория с клинично доказан ефект при помощта на нередовен стомах. Те спомагат за изчистване на организма от токсини и редуциране на теглото, подобряват усвояването на калций в организма. Затова препоръчанта дневна доза е поне 10 g хранителна добавка.

Lactoflor

Всяко саше на продукта LACTOFLOR NATURAL FIBERS съдържа по 10 g натурални фибри под формата на инулин, извлечен от корена на цикория. Коренът на това растение съдържа изключително висока концентрация на инулин, който е извлечен чрез процес на мека екстракция с гореща вода. Повече от 250 специфични научни изследвания и клинични тестове потвърждават благотворните ефекти на инулина за здравето.А какво се случва, когато инyлинът пoпaднe в opгaнизмa ни?
Тoй ce пpeвpъщa в гeлooбpaзнo вeщecтвo, ĸoeтo зaпълвa cтoмaxa и зaбaвя xpaнocмилaнeтo. Taзи нeгoвa фyнĸция ни пoмaгa дa изпитвaме cитocт и дa нe пpeĸaлявaме c xaпвaнeтo. Освен това инyлинът peгyлиpa ĸpъвнaтa зaxap и e препоръчителен зa вceĸи, ĸoйтo cтpaдa oт cъcтoяния ĸaтo пpeддиaбeт, инcyлинoвa peзиcтeнтнocт или диaбeт.


Какви са основните
ползотворни ефекти на инулина?

probiotik

1. СТИМУЛАЦИЯ НА БИФИДОБАКТЕРИЯТА (пребиотичен ефект)

Нашата храносмилателна система съдържа милиарди бактерии, които допринасят за различни биологични функции, между които и образуването на защитна бариера срещу патогени. Инулинът стимулира селективно растежа на бифидобактерията, една от благотворните бактерии. Така те стават преобладаващият вид бактерии и не позволяват на другите, не така полезни, да се развиват. По този начин храносмилателната ни система запазва баланса си – т.н. „пребиотичен ефект“. Графиката показва пребиотичния ефект на инулина при ежедневна употреба.
products

2. ОПТИМИЗИРА ЧРЕВНАТА ФУНКЦИЯ. Първа помощ при нередовен стомах.

Фибрите добити от корена на цикория, не се храносмилат в стомаха и тънките черва. Те достигат до дебелото черво почти непокътнати и по този начин подхранват част от микрофлората там. Това подобрява перисталтиката и проходимостта. Освен това, инулинът намалява и способността на организма да образува определен вид мазнини, което спомага и за редуциране на теглото.

3. ПОВИШАВА УСВОЯВАНЕТО НА КАЛЦИЙ

В днешно време, ние сме в постоянна борба с калциевия дефицит и остеопорозата. Необходимият за здрава костна система калций идва от храната, която ядем. Но само една трета от калция, който консумираме, се усвоява от тялото. Инулинът ефективно увеличава калциевата абсорбция и костната плътност.

Благодарение на тези свои полезни свойства, инулинът спомага за възвръщане на баланса, както на храносмилателната система, така и за подобряване и на общото състояние на организма.

stomach

ЗАЩО ПРЕПОРЪЧВАМЕ LACTOFLOR NATURAL FIBERS?

1. Клинично доказан пребиотичен ефект
2. Помага при нередовен стомах
3. Изчиства организма от токсини
4. Спомага за редуциране на теглото
5. Подобрява усвояването на калций в организма – важен фактор за здрави кости
6. Има приятен сладък вкус
7. Може да се консумира с храна (мюсли, мляко) и течности (вода, сок)
8. Подходящ и за деца над 2 години

ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА ДНЕВНА ДОЗА:

Възрастни и деца над 12 години - 1 саше на ден
Деца от 3 до 12 години - 1/2 саше на ден
Деца от 2 до 3 години - 1/4 саше

НАЧИН НА УПОТРЕБА:

Разтворете съдържанието на едно пакетче в храна (кис. мляко, мюсли) или течност (вода/сок).

Да не се превишава препоръчаната дневна доза, може да доведе до подуване на корема и слабителен ефект.

ОПАКОВКА:

Нетно количество:
150g ℮ (15 x 10g ℮) + потребителска листовка

Lactoflor Opti6


LACTOFLOR FIBERS

Натурален продукт, който подпомага нормалната функция на червата, увеличава честотата на изхождане и детоксикира организма.ДРУГИ ПРОДУКТИза вашето здраве